Dag 1

Training & Development

Dag 1 was de eerste dag van mijn 'snuffelstage' bij Cloudwise bv.

Mijn dag begon toen ik door Anouk van Leeuwen op werd gehaald op de carpoolplaats langs de snelweg bij Leiden, vervolgens reed ik met haar mee in de auto naar Barendrecht waar zij een training zou geven over het product 'COOL' van Cloudwise op een reguliere basisschool, specifiek over het 'Google Clasrooms' gedeelte van het product. Zelf wist ik hier nog niet zo veel van, maar na Anouks presentatie voor de leerkrachten leek het idee mij vrij duidelijk, dit was echter niet het geval voor alle docenten. De docenten moesten aan de hand van hulpkaartjes basishandelingen uitvoeren om de software onder de knie te krijgen, hierbij hielp ik de mensen die het niet meteen doorhadden. Toen iedereen het zo'n beetje doorhad begon Anouk aan haar afsluitende praatje en hoorden we nog wat enthousiaste leerkrachten die de software gaan gebruiken en hoe ze die zullen gebruiken.

Na de rit van Barendrecht naar Woerden - waar het kantoor van Cloudwise is gevestigd - lunchte ik mee met Gijs Stijnman in de kantine. Gijs is een vriend van mijn vader en via hem heb ik mijn stage bij Cloudwise kunnen regelen. Gijs is ook één van de drie oprichters van het bedrijf. Na de lunch ging ik met Gijs mee naar de afdeling 'development' waar hij de baas is. Hier keek ik mee naar zijn werkzaamheden: hij liet me een probleem zien en hoe hij dat vervolgens oploste. Terwijl hij hiermee bezig was werd hij onderbroken door een mevrouw die hem een nieuwe ruimte toonde aan de overkant en de sleutels hiervan overhandigde. Na een tijdje ging ik meekijken bij Wiggert die op het punt stond een nieuwe versie van COOL te releasen: versie 5.2.113. Hij liet me het stappenplan zien dat gevolgd word voor elke nieuwe release en publiceerde de nieuwe versie uiteindelijk.

Toen overhandigde Gijs mij een chromebook en vertelde mij om een Google Site te maken en hierin te schrijven over mijn dag, dus dat heb ik braaf gedaan.

Einde dag 1