Dag 2

Sales

Op dag twee begon ik wat later aan mijn dag als stagiair.

Ik kwam aan op station Woerden en liep daarna de korte wandeling naar het kantoor van Cloudwise. Toen ik daar aan kwam was het ongeveer lunchtijd en na de lunch ging ik mee met Rick van de 'sales' afdeling.

Rick liet me van alles zien over zijn werk, hij vertelde over wat zijn functie 'account manager' eigenlijk inhoudt en hoe hij zijn werk doet. Rick is de contactpersoon van Cloudwise voor zo'n 180 scholen. Hij zorgt voor een goede relatie tussen de klant (de school) en Cloudwise, dit doet hij door sowieso elk jaar de ICT'er van de school één keer te spreken om te kijken hoe het gaat met Cloudwise op de betreffende school. Soms bezoekt hij de ICT'er van één school en soms ziet hij alle ICT'ers van meerdere scholen in één keer bij een bovenliggende stichtingsvergadering. Tegelijkertijd vertelt Rick ook over de nieuwe Cloudwise producten of uitbreidingen die voor de school eventueel interessant zijn, zoals werken met Google classrooms, overstappen op VoIP via Cloudwise of meer chromebooks. Ook als de school zelf geïnteresseerd is in nieuwe producten of uitbreidingen nemen ze contact op met Rick. Hij maakt dan een offerte voor de school en dit proces liet hij ook aan mij zien.

Na Rick zijn uitleg vertrokken we naar een school in Houten voor een gesprek met de ICT'er van deze school. Rick ging deze keer niet proberen om nieuwe producten eventueel te verkopen, omdat deze school zeer recent allerlei nieuwe chromebooks en producten had aangeschaft. Ik vond het zelf erg leuk om te zien hoe Rick een leuk praatje met de ICT'er maakte en hoe zij ons de school en zijn digitale aspecten liet zien.

Na dit gesprek vertrok zelf weer richting huis.

Einde dag 2