Dag 3

Migratie

Op de derde dag van mijn stage moest ik al vroeg op kantoor zijn: 8 uur 's ochtends

Bij aankomst op kantoor stond Querinus al op mij te wachten en vertrokken wij vrijwel direct naar locatie. De locatie was een basisschool in Amsterdam-Noord waar we alle computers om gingen zetten naar 'COOL' computers en waar we alle data van de server daar, om gingen zetten in de cloud. Dit proces heet een migratie.

Toen we aankwamen was er niet echt iemand die op ons stond te wachten dus begonnen we zelf maar een beetje. Na het uitpakken van alle spullen en een kop koffie kwam Roy aan. Roy hoort ook bij het migratie-team en met zijn komst konden we beginnen. Querinus is officieel de leidinggevende en hij begon met het bekijken van de server, terwijl ik met Roy naar de computers ging kijken. Bij de eerste computer liet Roy zien hoe de computers 'geïmaged' moesten worden (ik zal de ingewikkelde details buiten wegen laten). Wanneer de computer opnieuw begon te installeren plakte Roy er nog een sticker op met de nieuwe naam van de computer. Nadat Roy drie keer het proces gedemonstreerd had, was het mijn beurt om de computer van de leerlingen in de lokalen te 'imagen' en dat ging best goed. Er ging wel het één en ander fout maar dat kon allemaal gefikst worden. Terwijl ik druk bezig was met het omzetten van de computers werd er natuurlijk wel les gegeven en op dat moment is het natuurlijk erg interessant voor sommige kinderen als ik binnen kom lopen en aan de computers ga zitten. Zo werd ik meerdere keren 'hacker' genoemd, hier kon ik erg om lachen.

Toen alle computers eindelijk geïmaged waren (dit duurde uiteindelijk langer dan ik had verwacht), moesten alleen nog de puntjes op de i gezet worden en na een lange dag vertrok ik weer met de trein naar huis

Einde dag 3